tiistai 23. kesäkuuta 2015

Karmeita uutisia Ruotsista ja Suomesta

Malmölainen ruokakauppa poisti säilytyslokeronsa, ja heitti samalla säilytyslokeroissa olleet tavarat suoraan roskalavalle. Roskalava tyhjennettiin ja sen sisältö tuhottiin.

Sunnuntaina kahdeksan EU-alueelta kotoisin olevaa siirtolaista totesi kauppaan tullessaan, että heidän säilytyslokeroissa olleet passinsa, rahansa, lääkkeensä ja muut henkilökohtaiset tavaransa olivat hävinneet
(Lähde: YLE, Sydsvenskan)

100% varmasti 100% totta joka sana. Tietenkin kaikki "siirtolaiset" (lue: tuontiromannet) säilyttävät arvoesineitään ja passiaan jossain ICA:n säilytyslokerossa. Toisin kuin toimittelija Paula Tapiola, Malmön poliisi ei uskonut sanaakaan tuontiromannien selityksistä.

EU-siirtolaisia auttavassa verkostossa työskentelevä Lina Andersson ... auttoi siirtolaisia tekemään rikosilmoituksen kauppaa vastaan. Poliisi on kuitenkin ilmoittanut, että se ei aio aloittaa tapahtuneesta esitutkintaa.

Reipasta toimintaa Malmön poliisilta. Nyt Fobbaa varmasti vituttaa, kun ruotsalaisista poliiseista löytyy munaa, siltä ei.


Guggenheim -kusetus
Kiitettävän aktiivisesti YLE lobbaa Guggista. Kopioin tähän joitain uutisotsikoita.

17:06 Guggenheim-kisan voittaja jakaa mielipiteitä – Yle Uutiset kysyi kansalaisilta
17:25 Arkkitehtiopiskelijat Guggenheim-voittajatyöstä: Ihan hieno, mutta ei se kuitenkaan toteudu
17:29 Guggenheim-voittotyöhön apua suomalaisarkkitehdeiltä

Ei, ei, ei ja vielä kerran ei. Tähän kusetukseen ei saa enää panna centtiäkään julkista rahaa. Tosin olen aivan varma siitä, että hyvin pian näemme karmeita itkuvirsiä siitä, että "nyt kun arkkitehtuurikilpailukin" tai jotain muuta vastaavaa soopaa. Ei, ei, ei ja vielä kerran ei.

Päivän hyvä uutinen: kepalaiset joutuvat etsimään ihan oikeita töitä
Kehitysyhteistyön asiantuntija- ja kattojärjestö Kepa kertoo, että se joutuu aloittamaan yt-neuvottelut kehitysrahoitukseen suunniteltujen leikkausten takia.

Yt-neuvottelut koskevat Kepan Helsingin toimistoa ja maatoimistojen lähetettyä henkilökuntaa.

Kepalla on kaikkiaan 80 työntekijää, joista alle 30 työskentelee kehitysmaissa. (Lähde: YLE)


Voi kyynel. YT:t juuri kun joku KEPAn Helsingin toimistossa hyvällä palkalla elvistelevä projektipäällikön yliassistentin vanhempi sihteeri ehti taas tilata uuden leasing-auton. Voi herranjumala sentään, kyllä nyt mun ihmissoikeuksia syvästi ja pahasti loukataan. Minäminäminä, maailman ainut minäminäminä, saatan joutua ihan oikeisiin töihin. Mutqu emmää mitään oikeasti osaa niinqu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti