torstai 4. kesäkuuta 2015

Tiedättekö, kuka on Veli-Pekka Rautava ja mitä hän tekee työkseen?

Euroopan neuvoston seurantaraportti on järjestyksessään ensimmäinen, jossa arvioidaan, miten Suomessa on noudatettu Euroopan neuvoston yleissopimusta ihmiskaupan vastaisesta toiminnasta.

Raportissa kiitellään, että Suomi on nimittänyt ihmiskaupan vastaisen toiminnan koordinaattorin.
(Lähde: YLE)

Rautava (aikaisemmin mm. lainsäädäntöneuvos oikeusministeriössä) on 1.6.2014 alkaen ollut Sisäministeriön poliisiosastolla vakanssilla Ihmiskaupan vastaisen toiminnan koordinaattori, erityisasiantuntija.

Näitä kaikenlaisia koordinaattoreita tulee ja menee ministeriöissä pitkin ja poikin, siinä ei ole mitään uutta tai ihmeellistä. Sitä sen sijaan kummastelen, etten mistään ole löytänyt alkuperäistä "raporttia" eli sitä, mihin YLE:kin uutisessaan viittaa.

ECRI:n surullisenkuuluisat "raportit" kestomuistissa kolusin vähemmistövaltuutetun, sisäministeriön, oikeusministeriön, Euroopan neuvoston ym. aiheeseen mahdollisesti liittyvien organisaatioiden sivuilla. Missään ei ollut mitään, tai sitten olen vain sokea erään tietyn RKP:tä aina yhtä edustavasti edustavan ylioppilaan tuotoksille ja jätöksille. Nämä jäljet kuitenkin johtavat tietyille sylttytehtaille.

Suomen tulisi myös ohjata lisää varoja ihmiskaupan vastaiseen toimintaan, kiinnittää tarkempaa huomiota ihmiskaupan uhrien tukemiseen ja lasten suojeluun,

2 kommenttia:

  1. YLE on kyllä erittäin huono mainitsemaan lähteitään. Jokainen vähänkään vakavammin otettava media laittaisi linkin lähteeseen, jotta lukija voi varmentaa, ettei tässä nyt ihan puppua taas puhuta.
    Tässä sinullekin mielenkiintoinen näkökulma, koska YLE:n tekstissä mainittiin marjanpoimijat. Laitoin jo juttuvinkkiä eri medioihin, koska jos Persut olisivat olleet asialla, lööppi syntyisi hetkessä: http://jaripetri.munblogi.com/2015/06/02/ovatko-vasemmistonuoret-vastuussa-thaimaalaisten-viljelijoiden-kuolemista/

    VastaaPoista