keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Syyrian tapahtumista: valemedia taas täynnä propagandaa

Valemedia parkuu taas suureen ääneen Syyrian hallituksen tekemistä hyökkäyksistä, joissa Syyrian hallitus muka olisi käyttänyt kemiallisia aseita. Lähteinään valemedia jälleen kerran käyttää propagandatoimistoa nimeltä Syrian Observatory for Human Rights ja tuon propagandatoimiston taustavoimien tuottamaa kuva- ja muuta materiaalia.

Missä on lähdekritiikki, tälläkin kertaa? Eikö teitä, valemedian päätoimittelijat, yhtään hävetä jatkuvasti jäädä kiinni valheiden levittämisestä? Missä teidän vastuunne on? Siinäkö että kuittaatte isot summat rahaa palkkioksi ilmiselvän propagandan levittämisestä?

Miten on, päätoimittelijat: uskallatteko julkaista yhdessä allekirjoittamanne avoimen kirjeen, missä kerrotte syyllistyneenne jatkuvaan valehteluun, tosiasioiden vääristelyyn, puolueelliseen ja tarkoitushakuiseen "uutisointiin" ja omilla aivoillaan ajattelevien lukijoidenne törkeään aliarviointiin? Vai onko niin, että ruskeat kirjekuoret - joita tietojeni mukaan liikkuu vähintään kohtuullisesti - ovat tärkeämpiä kuin aito, rehellinen journalismi?

Valemedia väittää, että Syyriassa olisi käytetty sariinia. Tuo väittämä on sanalla sanoen hevonpaskaa. Tutkikaa väitetystä sariini-iskusta julkaistuja kuvia. Ehkä kannattaisi kiinnittää huomio muutamiin pikkuasioihin, kuten terroristijärjestö Al-Qaidan "palomiesten" eli White Helmetsin "pelastustyöntekijöiden" varusteisiin.

Syyrian tilanteesta hyvin perillä olevat tahot varoittivat tulevasta propagandaiskusta jo jokin aika sitten. Teitä, valemedian päätoimittelijat, totuus tietenkään ei kiinnosta. Ei, teitä kiinnostaa vain ja ainoastaan raha. Likainen, verinen raha.

Siinäpä sitä onkin ihmettelemistä, kun levikistä vastaava tulee kertomaan tilausten irtisanomisten räjähtäneen käsiin ja mainostulojen romahtaneen.

Valemedian uskottavuus meni jo ajat sitten, samoin lukijoiden luottamus. Pahoin pelkään, ettei mikään korjausliike enää auta: konkursseja, isojakin, on väistämättä edessä. Itsepähän muroihinne kusitte, itsepähän tienne valitsitte.

Muistutan tässä yhteydessä tapaus New York Times:ista. Tuo perinteinen lehti julkaisi jokin aika sitten anteeksipyynnön valehteluistaan ja muista sössimisistään ja pyhästi lupasi parantaa tapansa. Mitä tapahtuikaan? Valehtelu ja sössiminen jatkuu entistä pahempana.

Mitä te, valemedian päätoimittelijat, teitte jokin aika sitten? Valehtelitte, taas kerran, eli teitte "nyt:it". Kun julkisesti valehtelee ja siitä jää kiinni, valehtelijan pitäisi tajuta tehdä asioista omat johtopäätöksensä. En kuitenkaan pidätä hengitystäni irtisanoutumis- tai potku-uutisia odotellessani: ei teillä selkärangattomilla vätyksillä riitä rohkeus oikeasti kantaa vastuuta ryssimisistänne ja jatkuvista valehteluistanne. Hävetkää edes, jos osaatte.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti