tiistai 31. tammikuuta 2017

Alkuvuoden pellet: valemedian edustajat

Otan tähän vain yhden esimerkin valemedian toimittelijoiden todistetusta kyvyttömyydestä luetun ymmärtämiseen. Asialla YLE:n toimittelija Silja Massa.

Samaan aikaan kun Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin muslimeille asettama maahantulokielto on pöyristyttänyt ympäri maailmaa, hänen suunnittelemansa kulttuuriin ja journalismiin liittyvät leikkaukset ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

YLE ja toimittelija Silja Massa varmasti tässä vaiheessa tiesivät tai niiden olisi pitänyt tietää, ettei kyseessä ole "muslimeille asetettu maahantulokielto" ja siitä, että Donald Trump vain jatkoi siitä, mihin edeltäjänsä Barack Obama jäi. Muistutan toimittelija Silja Massaa journalistin ohjeista ja YLE:ä siitä, että medialla on oikaisuvelvollisuus.

Trump on oikealla asialla, tekee oikeita asioita ja vähät välittää siitä, mitä toimittelija Silja Massan kaltaiset mitättömyydet hänestä kirjoittavat.

Valemedian edustajat: ryhdistäytykää! Olette osoittaneet olevanne huonoja häviäjiä, mutta tämä jatkuva valehtelu on aikamoinen pohjanoteeraus.

Vihervassarit ja muut "ihmissoikeuksista" saarnaavat: itsenäinen valtio saa koska tahansa, keneltäkään kysymättä, sulkea rajansa. Ai eivät saa? Kokeilkaa massiivista invaasiota Pohjois-Koreaan tai Iraniin. Omalla vastuulla, tietysti.

2 kommenttia:

 1. Ei sen invaasion kohteeksi tarvitse valita roistovaltioinakin tunnettuja Pohjois-Koreaa ja Irania, joissa kansalaisvapaudet ja -oikeudet ovat hieman puutteellisia näin länsimaisesta näkökulmasta. Japania ei sen sijaan ole edellämainituista puutteista liiemmin syytelty, mutta ei sinnekään niin vain lonnita.

  Japani on kieltämättä hieman kaukana, mutta jos matkabudjetti ei yllä sinne asti, voihan koettaa massainvaasiota vaikkapa sukulaiskansamme asuttamaan EU-maa Unkariin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys QK, kiitos kommentistasi.

   Unkari, Slovakia, Slovenia, Tshekki - onhan näitä. Pointsit sinulle siitä, että oivalsit pointtini.

   Poista