keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Päivän pelle: toimittelija Nina Leinonen, Iltalehti

Vastoin parempaa tietoaan Iltalehden toimittelija Nina Leinonen väittää muun muassa seuraavaa.

Syitä on monia. Jotkut ovat kotoisin Mosulista, jonne paluu on sula mahdottomuus. Mosulilaisen paluu muualle Irakiin on myös ongelmallista, koska maassa yleisesti vedetään yhtäläisyysmerkki Mosulin ja Isisin välille.

Toimittelija Nina Leinonen valehtelee. Mosulin tämänhetkiseen tilanteeseen aika hyvin ja huolella perehtyneenä tiedän, että taistelu Mosulista yhdistää irakilaisia enemmän kuin mikään muu asia moniin vuosiin. Mosulin itäpuoli alkaa olla siivottu daesh-rotista, näin kertoo suhteellisen tuore ja luotettava tilannekatsaus.


Myös yleinen turvallisuustilanne etenkin Irakin pääkaupunki Bagdadissa on heikentynyt aivan viime aikoina. Kaupungissa on koettu lukuisia verisiä itsemurha- ja autopommi-iskuja uuden vuoden jälkeen.

Bagdadissa ei kaupungin väkiluku ja pinta-ala huomioonottaen räjähtele yhtään sen enempää kuin esimerkiksi Malmössä, Ruotsissa. On selvää, että koska daesh-rotat tulevat häviämään taistelun Mosulista, ne yrittävät maksattaa tästä tappiosta mahdollisimman kovan hinnan syyttömillä siviileillä.

Yleisesti ottaen Irakin turvallisuustilanne on muutamassa kuukaudessa ottanut isoja harppauksia parempaan suuntaan. Sota daesh-rottia vastaan kuitenkin jatkuu vielä pitkään, mutta paluuliikenne siivotuille alueille kiihtyy päivä päivältä. On varmaa, että yksittäiset pommi-iskut tai muut terrori-iskut eivät lopu, sillä iSlam todistettavasti on "rauhan uskonto".

Täydestä sydämestäni toivon menestystä kaikille niille urheille sotureille, jotka Irakissa ja Syyriassa taistelevat islamisteja ja "maltillisia kapinallisia" vastaan.

Lopuksi juttuvinkki toimittelija Nina Leinoselle: Damaskoksen tämänhetkinen vesikriisi, sen syyt ja seuraukset. Tosin voi olla moiselle suvakkitoimittelijalle liian kova pala ruveta tutkimaan "ihqujen" jihadistien tekemisiä, mitäs siitä että yli viisi miljoonaa ihmistä kärsii vesipulasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti