maanantai 23. tammikuuta 2017

Jatkuvat ongelmat raideliikenteessä: haiskahtaa meriselitykseltä

Junat - vaihteeksi - seisoivat, syynä "tietojärjestelmävika." Kuka oikeasti uskoo tähän?

Liikenneviraston mukaan ongelma johtui palvelintietokoneen levyviasta, joka vaurioitti sekä pääjärjestelmän että varajärjestelmän. Solita-yhtiön johtaja Timo Honko sanoo, että "varajärjestelmän varajärjestelmä" toimi moitteettomasti, mutta VR ei osannut ottaa sitä käyttöön. Selvisi, että VR:lle oli annettu väärä nettiosoite järjestelmän käyttöön.

-  Varajärjestelmä olisi ratkaissut ongelman. Junaliikennettä olisi voitu ajaa huomaamattomalla katkolla ja aikataulut saatu junankuljettajille. Käyttöön ei kuitenkaan päästy virheellisen ohjeistuksen takia. Eli ihmisten toiminta epäonnistui, Honko kertoo. (Lähde: Iltalehti)


Kuka ja ketkä tästä karmeasta ryssimisestä ovat vastuussa? Junaliikenne valtion tasolla ei saa olla kiinni siitä, ettei "ohjeistus oli virheellistä". Näiden asioiden pitää toimia, varajärjestelmien varajärjestelijöistä huolimatta.

Elleivät ne toimi, järjestelmistä vastaavien henkilöiden on syytä katsoa peiliin. Ai, muuten, tämäkin sotku kuuluu muutenkin "ansioituneelle" Anne Bernerille. Anne Berner: milloin eroat?

Lisäys 23.1. 2017
Liikenneviraston liikenteen palveluiden johtajan Virpi Anttilan mukaan selvitysten perusteella kävi ilmi, että varajärjestelmän varajärjestelmässä oli puutteita operatiivisen henkilökunnan osaamisessa.

– Tässä on varmaan ihan inhimillisestä virheestä kyse varajärjestelmän varajärjestelmään liittyen. (Lähde: YLE 23.1.2017)

Mitä ihmettä Virpi Anttilakin selittelee? Tämäntyyppisten järjestelmien pitää toimia 24/7/365 ja elleivät ne toimi, järjestelmistä vastaavat henkilöt - ja toimittajat - pitää panna kantamaan vastuu toimimattomista järjestelmistä.

Anne Berner: eroa heti!

2 kommenttia:

 1. Miten voi olla että tuollaisessa järjestelmässä ei ole keskeytyksetöntä kahdennusta järjestelmissä? rahasta se ei voi olla kiinni. Ovatko nuo VR:n ja Liikenneviraston porukat täydellisiä idiootteja? Millä ihmeen valintaperusteella ne ovat IT-porukkansa palkanneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Thorvald, kiitos kommentista.

   En usko "virallisiin" selityksiin, paskaa jauhavat.

   "Varajärjestelmän varajärjestelmä ei toiminut, koska blaablaablaa".

   Haisee!

   Poista