keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Taas syyttömät kärsivät, case Joensuun yliopiston "näppäilyvirheet"

Joensuun yliopisto lähetti ilmoituksen opiskelupaikasta uutisten mukaan "vahingossa" kymmenille henkilöille. Päivystävä dosentti, lausuntoautomaatti Matti Tolvanen avautuu Pravdassa muun muassa näin.

Ratkaisevaa on se, tulkitaanko virheellinen tallennus päätökseksi, jolla hakijoille on syntynyt oikeus opiskelupaikkaan. Yliopisto näyttää nyt tulkitsevan, ettei hallintopäätöstä ole tapahtunut. (Pravda 4.7.2017)

Tolvanen, älä viitsi jauhaa paskaa. Jokaisella hyväksytyn päätöksen saaneella henkilöllä on perusteltu oikeus vaatia opiskelupaikkaa. Lässytyksesi "virheellisestä tallennuksesta" on erittäin törkeää näiden nuorten oikeuksien aliarviointia ja halveksuntaa.

Kun tapauksia on noinkin paljon, 71, kyseessä ei voi olla pelkkä "näppäilyvirhe". Tolvasen kiemurtelut tässäkin asiassa kertovat paljon siitä, minkälainen selkärangaton vätys tuo tyyppi oikeasti on.

Mistä oikeasti on kysymys
Tälläkin kertaa taustalla on Suuri Kusetus. Puuttumatta taustoihin sen enempää, tässä kaksi linkkiä. Lämpimästi suosittelen linkkien läpikäymistä, ajan kanssa, ajatuksella.

Opettajankoulutus Savonlinnassa lakkaa (YLE 11.4.2016)
Kaiveltavaa innokkaille tutkiville journalisteille: Royal House (MV-lehden keskustelufoorumi 13.8.2016-)

Tsemppiä kaikille Joensuun yliopistosta "hylsyn" saaneille. Pitäkää kiinni oikeuksistanne, älkää antako periksi!

2 kommenttia:

 1. Minä sain hyväksymissähköpostin Aalto yliopistosta pari vuotta sitten. 10 min myöhemmin tuli "sori, väärä meili, oletkin hylätty". Olisinko voinut vaatia opiskelupaikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Uri, kiitos kommentistasi.

   Kertomasi perusteella olisit voinut vaatia opiskelupaikkaa ja jos sinulle tuosta "virheestä" koitui todennettavia vahinkoja, sinulla oli oikeus myös vahingonkorvauksiin.

   Poista