keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Kaikki maailman keliaakikot tervetuloa Suomeen

Luin ja pöyristyin tästä, huh heijaa taas kerran.

Korkein hallinto-oikeus katsoi, että erityisruokavaliosta johtuneet erityismenot oli otettava huomioon arvioitaessa asiakkaan tarvetta täydentävään toimeentulotukeen. Korkein hallinto-oikeus kumosi hallinto-oikeuden, sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston sekä viranhaltijan päätökset, joilla täydentävää toimeentulotukea koskeva hakemus oli kokonaisuudessaan hylätty, ja palautti asian lautakunnan jaostolle sen arvioimiseksi ja harkinnalla ratkaistavaksi, kuinka suuria, Kansaneläkelaitokselta saadun tuen ylittäviä, eritysruokavaliosta aiheutuvia erityismenoja oli asiakkaan tilanteessa pidettävä toimeentulotuesta annetun lain 7 c §:n 1 momentin 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla tarpeellisina.
Lähde: KHO 29.11.2017/6170

Nyt kun Hell-singin kaupunginvaltuusto päättää laittomasti Suomessa notkuvien eli niin sanottujen paperittomien täysihoidosta, kauppojen kannattaa hankkia hyllyihin lisää keliaakikoille soveltuvia eineksiä. Kaikella kunnioituksella, gluteenittomissa eväissä pyörii Suomessakin todella iso bisnes.

Härskiä touhua jälleen kerran. Hatunnoston ansaitsevat ainoastaan ne seitsemän tervepäistä Hell-singin kaupunginhallituksen jäsentä sekä KHO:ssa asian esittelijänä toiminut Mika Paavilainen.

Muistakaa hyvät ihmiset olla aktiivisia näiden päättömyyksien lopettamiseksi. Antakaa äänenne kuulua!

5 kommenttia:

 1. Noissa päätöksissä pitäs olla aina mainita, että virallisesti suomen kansalainen, mutta siitä taitas tulla joissain piireissä kauhee älämölö
  "rasisti, fasisti2 ja ties mitä ..
  -jpt-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -jpt-kommentistasi.

   Aivan aluksi pitää täsmentää, mitä tarkoittaa "jokainen". Sitä kun erityisesti demlapellet - nimiä mainitsematta - tulkitsevat aika väljästi ja valikoiden. M.O.T.

   Poista
 2. Zadin valtuusto julisti oikeudet ei-meille. Keliakian paras oireiden esto onnistuu oikealla ravinnolla. Kebabperustainen ruokavalio uuninseinärieskalla ja kamelin rasvattomalla vedellä on jo tuhansia vuosia tiedetty olevan ravinto ilman haittavaikutuksia. SPR ja muut suvakit: keittiöön kunniachefien kera, pappa betalar (juntin huumoria). Eihän se keliakìa aiheuta vain sellaista kauppakorkean sisäänpääsytutkintoa häiritsevää aivojen pieruilua, että junttien täytyy saada paljon enemmän pisteitä kuin svedupratandet päästäkseen opinahjoon? Tämäkin, toki vain huumoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai oliko se päinvastoin? No, inte på tavlan, häftet och pennan på gatan.
   Seppo Heikinheimo muistelmissaan: Sain koulussa vastenmielisyyden ruotsin kieltä kohtaan...

   Syy ei ollut kielen vaan sitä puhuvan kansanryhmän (minun tulkintani).

   Poista
 3. Suomalaisilta aikuisilta otettiin muutama vuosi pois se 21 euroa/kk keliakiakorvaus. Se oli muuten luokiteltu sosiaaliavustukseksi ja sillä sai ostettua neljä tai viisi leipää. Monelle kansaneläkkeellä sinnittelevälle vanhukselle sekin olisi ollut rikkana rokassa, mutta pois vaan! Ei sekään kuulu kuin kunniakansalaiselle.

  VastaaPoista