lauantai 4. marraskuuta 2017

Otetaanpa uusiksi: "Typeriä pykäliä ulkomaalaislaissa"

15.9.2015 kirjoitin näin.

Typeriä pykäliä ulkomaalaislaissa

102 § (6.3.2015/194) Uusintahakemus
Uusintahakemuksella tarkoitetaan kansainvälistä suojelua koskevaa hakemusta, jonka ulkomaalainen tekee saatuaan lainvoimaisen päätöksen Maahanmuuttovirastolta tai hallintotuomioistuimelta aikaisemmin tekemäänsä hakemukseen, kun hän oleskelee edelleen maassa tai on päätöksen saatuaan lyhyeksi ajaksi poistunut maasta. Uusintahakemuksena ei kuitenkaan pidetä hakemusta, joka on tehty sen jälkeen, kun Maahanmuuttovirasto on tehnyt 95 c §:n nojalla raukeamispäätöksen.

Jos uusi hakemus tehdään asian ollessa vielä vireillä, hakijan esittämät tiedot toimitetaan käsittelevälle viranomaiselle otettavaksi huomioon uutena selvityksenä vireillä olevassa asiassa.

95 c § (12.6.2009/432) Kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen raukeaminen
Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen raukeamisesta, jos hakija on kuollut tai hän on poistunut tai hänen katsotaan todennäköisesti poistuneen Suomesta. Hakijan katsotaan poistuneen todennäköisesti Suomesta, jos hänen olinpaikkansa on vastaanottokeskuksesta saatavan tiedon mukaan ollut tuntematon vähintään kahden kuukauden ajan tai häneen ei ole vähintään kahteen kuukauteen saatu yhteyttä hänen viimeksi ilmoittamiensa yhteystietojen avulla.

Jos hakija ilmoittautuu toimivaltaiselle viranomaiselle sen jälkeen kun Maahanmuuttovirasto on 1 momentin nojalla tehnyt päätöksen hänen hakemuksensa raukeamisesta, hänelle kerrotaan oikeudesta tehdä uusi hakemus.

Tämähän on aivan järjetöntä! Nämä pykälät pitää heti poistaa tai kumota, suorastaan hullua määritellä laissa että hylsyn saanut elintasosurffari voi saman tien tehdä uuden hakemuksen ja jäädä taas VOKkiin notkumaan pariksi vuodeksi.

5 kommenttia:

 1. Eihän noita pykäliä tarvitsisi kumota eikä edes muuttaa, jos maahanmuttopolitiikkamme olisi samanlaista kuin Unkarissa:

  Abdullah lonnii maahamme ruinaamaan asyyliä. Hänet ohjataan suoraan VOKkiin, joka ei ole hotelli jossa on palvelijoita tarjoilemassa pullaa ja pillua, vaan vankila jossa on vartijoita.

  Abdullahin ilmoittaessa nimensä, jota ei voi varmentaa papereiden hukuttua Beringin salmeen vastataan, ettei mitään turvapaikkahakemusta aleta edes käsitellä, ennen kuin todellinen henkilöllisyys on selvitetty.

  Kun Abdullah saa apinakohtauksen, hänet kannetaan käsi- ja jalkaraudoissa 2 x 2 metrin karsserikoppiin 24 tunniksi, joiden jälkeen kysytään loppuiko se äbäläwäbälä vai jatkuuko koppihoito toiset 24 tuntia?

  Jos puuro on paskaa, ei ole pakko syödä. Muutakaan ei anneta. Eikä Abdullah todellakaan lähde lonnimaan kaupungille tutustumaan prinsessoihimme, vaan pysyy teräsovien, muurien ja piikkilanka-aitojen sisällä, kunnes tiedetään kuka hän oikeasti on.

  Toki Abdullah saa lähteä maasta koska tahansa ellei viihdy VOKissa, mutta sitä ennen hänestä otetaan sormenjäljet ja valokuvat iiriksestä. Tuskin hän haluaa tulla takaisin vonkaamaan asyyliä Ibrahimina ilman sormia ja silmiä...

  Jos Unkari voi menetellä näin, voi Suomikin. Ei tarvita kuin poliittista tahtoa. Mutta sitähän meillä nimenomaan ei ole. Ainakaan nyt. Ehkä joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Q.K., kiitos kommentistasi.

   Huomasithan ensimmäisessä kommentissa olevat päivämäärät? Kaikki, siis aivan kaikki, tuntuu olevan kaupan. VMP!

   Desantti Petteri Orpo ei saanut panna rajoja kiinni matutulvan alkaessa. Petteri Orpo mieluummin suojeli vaimonsa ja maahanmuuttokoneiston bisneksiä kuin olisi toiminut ministerinvalansa velvoitteiden mukaan.

   Desantti Orpo: eroa heti!
   Risikko ei ole yhtään parempi, eli vie Petteri-poika Pandemrix-Paula mukanasi teille luvattujen hillotolppien ääreen.

   Poista
  2. Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori. Että asiat olivat tuohon malliin kaksi vuotta sitten ja ovat edelleen tasan samoin, mutta eihän se ole kiinni muusta kuin meistä kansallismielisistä äänestäjistä, etteivät ne tulevaisuudessa enää olisi näin vaan niinkuin Unkarissa?

   Poista
 2. Eihän se ihan järjetöntä ole! Järkevä selityshän löytyy kommentistasi... 😁

  VastaaPoista