maanantai 20. helmikuuta 2017

YLE jatkaa härskiä lobbausta ILO 169 -sopimuksesta

Tuorein esimerkki YLE:n halveksittavasta toiminnasta on toimittelija Annu Passojan räpellys Ympäristöpolitiikan professori: Ratifioimaton ILO-sopimus on liiketoimintariski. Lainaan kaksi pahinta törkeyttä.

Arktisen keskuksen johtajana aiemmin toimineen Hukkisen mielestä ILO 169 -sopimuksen roikottaminen on paitsi imagohaitta Suomelle, myös yrityksiä karkottava liiketoimintariski.

Kansainvälisen tutkimusraportin mukaan ILO 169-sopimuksen ratifiointi ei edellytä ns. valtionmaiden omistusoikeuksien siirtämistä saamelaisille. Sen sijaan sopimuksen henki edellyttää vahvojen maankäyttöoikeuksien turvaamista saamelaisille.

Toimittelija Passoja esittää mielipiteitä faktana ja surutta vetoaa johonkin "kansainväliseen tutkimusraporttiin", mutta "unohtaa" kertoa mistä raportista mahtaa olla kyse. Väitän, ettei kyseistä "raporttia" ole olemassakaan ja vaikka olisi, väittämä maiden omistusoikeuksista on valheellinen.

Annan ilmaisen vinkin toimittelija Annu Passojalle: lue huolella, mitä kansanedustaja Mikko Kärnä on asiasta kirjoittanut. Kansanedustaja Kärnä lienee tämänhetkisessä eduskunnassa se henkilö, joka on parhaiten perehtynyt ILO 169 -sopimuksen ratifiointiin ja siihen liittyviin oikeasti olemassaoleviin ongelmiin. En tarjoa valmiita linkkejä, ne löytänet ihan itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti