maanantai 16. lokakuuta 2017

Päivän kuva - Itävallan vaaleista

Lähde: YLE:n teksti-TV s.136 16.10.2017

3 kommenttia:

 1. Kurz on Sorosin kaveri, ks. viimeisin Taikaluukku
  Lue https://www.kansalainen.fi/lahestyyko-itavalta-visegrad-ryhmaa-oikeistokonservatiivien-ja-kansallisliberaalien-voitettua-vaaleissa/
  Saas nähdä minkälainen jytkyn jälkijäristys tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Veijo, kiitos kommentista. Kurzin mahdollisilla ohareilla on spekuloitu muuallakin. Paljon riippuu siitä, kenet Kurz huolii mukaan hallitukseen, tätä tietoa suurella mielenkiinnolla odotan.

   Poista
 2. Onhan näissä Itävallan hallituskaavailuissa tiettyä epävarmuutta ilmassa, kun vaalivoittaja menestyi nimenomaan maahanmuuttokriittisillä teemoilla - mutta ei saman tien ilmoittanut muodostavansa hallitusta nimenomaisesti maahanmuuttokriittisen vaalien kolmospuolueen kanssa, vaikka sellaisella hallituksella olisi ymmärtääkseni parlamenttienemmistö.

  Tunnustellaanko tässä nyt sisäisiä vai sittenkin ulkovaltojen tuulensuuntia, ja millaisia: kuulosteleeko Kurz Visegrád-maiden kannanottoja tuen odotuksin, vai onko hän sittenkin aikeissa tehdä soinit neuvotellen parastaikaa Brysselin kanssa:

  mitä kaikkea kivaa hän saa, kun ottaakin hallitukseen kaikki haittamaahanmuuttoa kannattavat voimat ja tuhoaa Itävallan ilvoksuttavat rassistit ehkä lopullisesti; petoksen perusteluksi itävaltalaisille äänestäjillehän riittää alkaa huutaa: HITLER, HITLER, HITLER...?

  Paitsi että riittääkö? Tällä reseptillähän saksalaiset maahanmuuttokriittiset on kyetty pitämään peukalon alla, mutta itävaltalaiset olivat omalla tavallaan Hitlerin uhreja.

  Ja kuinka kauan tämä Saksassakaan enää toimii, ennen kuin 2000-luvulla syntyneet nuoret alkavat kysellä, mitä isoisoisoisoisän tekemiset häneen enää voivat liittyä?

  Kaikki skenaariot vaikuttaisivat mahdollisilta. Saamme siis elää mielenkiintoisia aikoja.

  VastaaPoista