maanantai 12. elokuuta 2013

Pakkoruotsista jälleen kerran

Puhun erittäin sujuvaa ruotsia, ja eräs tekstiäni arvioinut riikinruotsalainen ei suostunut uskomaan sitä tosiasiaa, että olen syntyperäinen, ns. han-suomalainen.

Mistä kielitaitoni on peräisin?

Ei ainakaan kouluruotsista, ei siitä että olen asunut ns. kaksikielisillä alueilla tms. vaan siitä, että maailmalla liikkuessani olen syntyperäisten ruotsalaisten kanssa pyrkinyt kommunikoimaan nimenomaan ruotsiksi - elleivät he muuta halua.

Historiallemme emme täällä Suomessa voine tehdä muuta kuin olla takertumatta siihen.

Mieltäni suuresti ilahduttaa se, että pakkoruotsin poistamiseksi on eduskunta-aloite. Tämä tuskin johtaa mihinkään, mutta tämä kuitenkin on erittäin hyvä alku.

Ankkalammen edustajilla on toinen toistaan *pia perusteluja pakkoruotsin puolesta.

Muutenkin suunapäänä oleva Vassarinuorten Li Andersson ohittaa muutamat kasvatustieteiden periaatteet tällä lausunnollaan

Andersson järjestäisi ruotsin opetuksen uusiksi siten, että se alkaisi jo alakoulussa.

– Jos ruotsia ei opeteta kouluissa ja valtaosalla väestöstä ei ole minkäänlaista tietoa tai taitoa suhteessa toiseen kotimaiseen, niin ei ole hirveän todennäköistä, että kaksikielisyys säilyisi.

Tämä Li Anderssonin väittämä viestii siitä, miten irrallaan todellisuudesta; miten irrallaan nämä idealistit voivatkaan olla. Tämä ei lakkaa hämmästyttämästä.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson panee paremmaksi tällä väittämällään.

"Toteutuessaan tämä heikentäisi Suomen kilpailukykyä. Suomi on taloudellisissa vaikeuksissa ja tarvitsee kielitaitoisia ihmisiä. Tarvitsemme kouluihin enemmän kielten opetusta, emme vähemmän", Henriksson sanoo.

Muuten, tämä sama A-M Henriksson suorastaan kiehahti harmaaseen talouteen liittyvissä asioissa.

Stetsonmenetelmälläni arvioituna han-suomalaiset veronmaksajat subventoivat ankkalammen jengiä vuosittain noin 2-5 miljardilla eurolla.

Arvovaltainen The New York Times totesi aikoinaan, että suomenruotsalaiset ovat maailman hemmoitelluin vähemmistö ("the most pampered minority in the world").

Tämäkin pitää paikkansa. Paitsi että ovat hemmoiteltuja, he todistettavasti ovat lain edessä tasa-arvoisempia kuin han-suomalaiset.

Eva Biaudet, Asstrid Thors, Stefan Wallin, Christoffer Taxell - saatatte osata jotain, mutta minulle te edustatte ankkalammen mentaliteettia: sitä, että suomalaiset kyykkyyn, ME OLEMME HERRASKANSAA.

Tervetuloa kuitenkin debattiin.

Väitän, että argumenttini pesevät teidän vastaavat kutakuinkin 100-0.

Milloin aloitamme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti