keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Kuntavaaleista

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään 29.2.2017. Äänestää voit missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä, joita on tuhansia kautta maan. Mukaan tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, esimerkiksi voimassaolevan passin tai ajokortin. Ennakkoäänestys jatkuu kotimaassa 4.4. ja ulkomailla 1.4. asti, varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.4.2017. Lisätietoja esimerkiksi Vaalit.fi -palvelusta.

On erittäin tärkeää, että käyt äänestämässä. Älä kuitenkaan lähde soitellen sotaan, vaan mieti tarkkaan, kuka oikeasti on äänesi arvoinen. Vaalikoneet voivat tässä olla avuksi, mutta käytä hetki aikaa tutkiaksesi, mitä mahdolliset ehdokkaasi vaalikauden aikana ovat tehneet tai/ja jättäneet tekemättä.

Jokaisen kunnan sivuilla on kattava tietopankki kunnanvaltuuston ja -hallituksen kokouksista, niihin kannattaa tutustua ellet sitä jo ole tehnyt. Olen sitä mieltä, että näissäkin vaaleissa on viisaampaa äänestää kokenutta, todelliset karvansa jo näyttänyttä henkilöä kuin ummet ja lammet lupaavaa untuvikkoa.

Kunnallispolitiikassa fiksu ja aikaansaava henkilö monesti saa kannatusta yli puoluerajojen, tämmöinen sillanrakentaja on suhteellisen varma valinta.

Lopullisen päätöksen äänestämisestä tietysti teet sinä, omien mieltymystesi mukaan, mutta älä jätä äänestämättä! Tänään vaikuttaa siltä, että sääkin suosii pientä ulkoilua, siitä vaan äänestämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti