maanantai 14. marraskuuta 2016

Trump voitti, aivan kuten arvelinkin

En häpeä tunnustaa sitä, että aika avoimesti kannatin Trumpia. En siksi, että erityisemmin Trumpista pitäisin vaan siksi, että yksinkertaisesti vihaan kaikkea sitä poliittista ja muuta kähmintää, mitä Hillary Clinton edustaa.

Trumpilla on edessään valtavia ongelmia, joiden ratkaisemiseen hän tarvitsee apua ja parhaat saatavillaan olevat asiantuntijat myös muualta kuin Yhdysvalloista.

Tässä on aika hyvä analyysi siitä, miksi Trump voitti.
How Hillary Clinton's white voters melted away

Ulkopolitiikassa Trumpin suurimmat haasteet liittynevät suhteisiin Venäjään ja Kiinaan, samoin pahasti viilentyneet välit vanhoihin liittolaisiin Turkkiin ja Saudi-Arabiaan.

On mahdollista, että saudien sotatoimet Jemenissä pakottavat Trumpin ainakin näennäisesti hillitsemään sotatarvikkeiden myyntiä saudeille ja muille tuossa koalitiossa mukanaoleville valtioille.

Pidän hyvänä merkkinä sitä, että perinteinen New York Times uhkasi palata rehelliseen ja puolueettomaan, aitoon journalismiin. Lainaan tuosta avoimesta kirjeestä yhden kappaleen.

As we reflect on the momentous result, and the months of reporting and polling that preceded it, we aim to rededicate ourselves to the fundamental mission of Times journalism. That is to report America and the world honestly, without fear or favor, striving always to understand and reflect all political perspectives and life experiences in the stories that we bring to you. It is also to hold power to account, impartially and unflinchingly. You can rely on The New York Times to bring the same fairness, the same level of scrutiny, the same independence to our coverage of the new president and his team.


Toivon, että mahdollisimman moni media seuraa New York Timesin esimerkkiä ja omalla toiminnallaan edes yrittää palauttaa lukijoiden luottamuksen. Ilman lukijoita ei ole mediaa, vai mitä, Pravda?

2 kommenttia:

 1. Mikähän mahtaa olla se Helsingin Totuuden lukijamäärän kipuraja, jonka alle putoamisen jälkeen säädetään lehdistövero turvaamaan oikeaoppisen paperilehdistön toiminta vaikka ilman tilaajia?

  VastaaPoista
 2. Tervehys QK, kiitos kommentista.

  Kipurajat ovat jo paukkuneet, siitä osoituksena "vaatimukset" korotetusta lehdistötuesta.

  Eli kun mocu-uskovaiset ja suvakit ovat propagandallaan karkottaneet tilaajat, valden pitäisi tulla apuun.

  Viisaampaa olisi tehdä kuten N.Y.T. eli ruveta tekemään oikeaa, rehellistä ja puolueetonta journalismia.

  Hyvä esimerkki on A-P.Pietilä, hänelle hatunnosto.

  VastaaPoista