torstai 23. kesäkuuta 2016

Lyhyesti BREXIT -äänestyksestä

Lämpimästi suosittelen tutustumaan Juhani Huopaisen kirjoitukseen Apinankoijaus, eli miksi Brexit-riski ei näy hinnoissa? Lainaan siitä lyhyen pätkän.

Jos brexit-äänestystuloksen suhteen peli on 50-50, miksi markkina ei diskonttaa katastrofia briteille? Kaiken järjen mukaan puolet "heinäsirkat ja vedenpaisumus"-skenaariosta pitäisi olla hinnoissa mukana. Minä en näe mitään. Teoriassa joku voisi sanoa, että viime viikkojen osakekurssilasku johtuu akuutista Brexit-uhasta. Ehkä. Mutta silloin kysyisin - eikö se Brexit-ero kuitenkin satuttaisi suhteessa enemmän brittejä kuin vaikkapa saksalaisia tai jenkkejä?

Oma arvaukseni on, että äänestyksestä tulee tiukka. Ehkä kuitenkin konservatiiviset britit äänestävät EU:ssa pysymisen puolesta, mutta ero on joitain yksittäisiä prosenttiyksikköjä. Kävi miten kävi, hyvää juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja Brexitin ja ennen kaikkea sitä mahdollisesti seuraavan dominopalikkaefektin puolesta. Ja oikein mukavaa jussia Oinomaokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Ykä, mukavat jussit sinnekin päin.

   Niinhän siinä sitten kävi, että Brexitin puolesta äänesti 51,9%. [url="http://www.bbc.com/news/politics/eu_referendum/results]BBC:n sivuilla[/url] on jälleen hyvä ja tarkka tulospalvelu, kannattaa käydä katsomassa.

   Jo nyt on varmaa, että tästä tulee mielenkiintoisin uutisjuhannus vuosikausiin, ellei peräti vuosikymmeniin.

   Elämme mielenkiintoisia aikoja!

   Poista